maart 02, 2006

EXCLUSIEF ONDERZOEK – Nieuwe onweerswolken boven Belgisch voetbal - Voetbalseizoen 2006-2007 overbodig?

De laatste weken heeft iedereen er de mond van vol. De gokmaffia overheerst de sportieve prestaties, en menige stemmen gaan al op over het afgelasten van de gehele competitie. Onze redactie vernam uit doorgaans goed geïnformeerde en betrouwbare bron dat het volgende seizoen wel een volkomen overbodig dreigt te worden.

Ploegfoto
Ploegfoto van onze doorgaans goed geïnformeerde bronnen


"Nee, nee, dit heeft niets met gokken of welk gedoe dan ook te maken", protesteert onze bron, die we voor de gemakkelijkheid Firmin zullen noemen. "Dit is puur op sportief gebied."

Volgens Firmin zijn enkele, naar zijn zeggen middenmotors, bezig een coup te plegen op de gevestigde waarden, en vreest hij, zouden ze daar wel eens kunnen in slagen.

Mystery man
Firmin, onze anonieme bron


"Vele voorzitters van de kleinere ploegskes zijn het beu om geld te steken zonder enige resultaat. Het zijn altijd de grote drie die met alles gaan lopen, op het veld, en als niet lukt, voor de Groene Tafel.", sneert Firmin.

Er zouden intern al meerdere indicaties zijn die dergelijke “revolutie” geloofwaardig maken.

"Ah, pak nu Moeskroen. Claude Verspaille aangeworven. Als hulptrainer?? Mijn voeten ook. Speler-trainer gaat die worden. Met die ervaring en kunde, garantie top drie. En wees zeker, eens een ploeg met zo’n trainer kan pronken, zullen vele spelers geneigd zijn om een transferaanbod naar deze ploeg te aanvaarden. Succes garanti!"

Claude Verspaille
Claude kijkt al uit naar zijn eerste titel


En andere ploegen zouden het voorbeeld van Moeskroen volgen, ook al is daar officieel nog niets van bekend.

"Moeskroen was eigenlijk te rap om dit al naar buiten toe ruchtbaarheid te geven", blaast Firmin, "Ze hadden beter hunnen teut nog even gehouden, maar ja, waar de mond van vol is…"

Na aandringen wilde Firmin, exclusief voor PEG, en in ruil voor een koppel Duvels, al een tip van de sluier lichten.

"Lokeren, rekent die maar als titelkandidaat. Bouke Hoogenboom (speler-trainer en openhouden kantine) en Bob Dalving. Moet ik nog meer zeggen?? En Tongeren, met Yvan Hoste. Dat die in derde spelen? Speelt geen rol, Champion’s League zeg ik!"

Met een geheimzinnige blik giet Firmin triomfantelijk zijn volgende Duvelke binnen.

streepje
Na enkele duvels wordt Firmin wat opener

"Bij de grote ploegen wordt er binnenskamers over niet ander meer gesproken", aldus nog Firmin. Plannen om via een spoedprocedure de profliga te herleiden tot zeven ploegen, zijnde de grote vier en drie bondgenoten, zijn schering en inslag.

"Neem het van mij aan. In 2008 wint SK Tongeren de beker met de grote oren!", beëindigt Firmin zijn relaas.

Of het werkelijk zo’n vaart zal lopen, durven wij van PEG niet voorspellen. Wel is het zo dat voorspellingen van Firmin steeds dreigen uit te komen. Al enkele jaren voorspelt hij het resultaat van Anderlecht in de Champion’s League, en steeds correct. Of dat echter aan de wijsheid van Firmin te danken is, laten we in het midden. (rw)