februari 24, 2006

Zelfs kiri kan Japanners niet troosten na opheffing BZN

Uiteraard waren fans in de Lage Landen in alle staten na bekendmaking van het einde van de succesvolle Band Zonder Naam. Maar het sayonara van Keizer en co. heeft ook reacties losgeweekt uit onverwachte hoek. In het Verre Oosten zijn fans na de onheilstijding het noorden kwijt.

De 15-jarige Sushi Wafelu maakte korte metten met haar gevoelens van verwarring toen ze het nieuws hoorde. Ze smeerde een boterham met kiri, dronk een kop groene thee, en, aangeslagen, sloeg ze vervolgens de hand aan zichzelf. Sushi's moeder, Condi Rice Wafelu, traf haar dochter levensloos aan op de tatami, met hare kiri half opgegeten.

Was dit maar een alleenstaand geval!

Op populaire websites waar levensmoede jongeren met elkaar afspreken om samen zelfmoord te plegen, is het afscheid van BZN het gespreksonderwerp van de laatste dagen.

Japanse fans
Japanse fans beelden een vroege incarnatie van BZN uit


"O mon amour," zegt Jackji Veermanji, een diehard BZN fan, "sinds de onheilstijding van het afscheid van de ereburgers van Edam-Volendam, ben ik op zoek naar lotgenoten die ook afscheid van het leven willen nemen. Leven zonder BZN, dat is zoals een cafe zonder bier. Laat deze kelk aan mij voorbijgaan."

Op zee
Na het afscheid van BZN dobberen heel wat fans stuurloos rond


Zelfmoordaspiranten downloaden vaak eerst "Don't Say Goodbye" alvorens vaarwel te zeggen aan het leven.

Kommorire WanSamSake heeft reeds opgeroepen om BZN's afscheid waardig te dragen.

"Het minste wat ze kunnen doen is een ander lieke op te zetten", vindt WanSamSake. "The Clown, bijvoorbeeld, zou een schitterende keuze zijn."

Ook Bieke Ilegems heeft gevraagd de gemoederen te laten bedaren, bijvoorbeeld door een extra Bi-ke ritueel uit te voeren.

"Denk aan de kleintjes!" roept Bieke verontwaardigd. "Ik ben er ook kapot van, maar wat kan je anders doen dan te blijven leven!"

Jan Keizer wil geen commentaar kwijt op de hele zaak behalve dan een kort en krachtig "dit is helemaal mesjogge." (pl)