februari 20, 2006

Iedereen een bieke

Geheel verrassend, want komende vanuit de Circel der Islamitische Knokke-Zoute vrienden (niet te verwarren met Cercle Brugge), werd dit weekend een oproep gelanceerd stellende: Iedereen een Bieke. Dit soort stellingname prikkelt eenieders gedachte, en dus ook deze van onze redactie.

Hossam Vervloesemen, oprichtend lid van de vereniging licht nader toe: "Neenee, Nader was de vroegere keeper van Club Brugge, ik licht preciezer toe." De bulderende lach die erop volgt laten we geheel in het midden.

Circel der Islamitische Knokke-Zoute vrienden
De Circel der Islamitische Knokke-Zoute vrienden, met Hossam staande middenrij tweede van rechts.

Hossam gaat verder: "Wij willen eigenlijk feitenlijk aantonen dat niet alles is wat het lijkt. Een mossel is niet zomaar een mossel, net zomin een oester een oester is."

Dat we geen parels voor de zwijnen kunnen gooien, was onze redactie al duidelijk, maar als het over mosselen handelt, spitsen we onze oren.

"Eigenlijk willen we gewoonweg waardering voor hetgeen echt gewaardeerd moet worden. Alleman, nee haha, niet de Alverman, heeft in de zomer zijn bek vol van mosselen. Maar het moeten goei zijn. En de laatsten tijd krijgt ge gewoonweg dikwijls slechte mosselen. Al die koks die met hun casserol schudden! Afschieten!!"

Net op het moment dat wij van PEG de draad dreigen kwijt te raken, brengt Hossam ons terug ter aarde.

"En dat is met alles zo. Ook met vrouwen!" (Kijk, dit horen wij bij PEG nu eens graag gezegd.)

"Ik verduidelijk me, de laatsten tijd komt het precies zo over dat alles wat vrouwelijk is, schoon is, en dat is, jammer genoeg, nu eenmaal niet. De opwaardering van de echte schoonheid is ons doel. En vandaar Bieke. Ja, wij opteren daarvoor. Goesting is koop zegt men weleens, maar geef toe, ne schone prijs toch."

Bieke
Exclusief: Ook Bieke komt al eens een trap af

De reactie op deze stellingname bleef niet lang uit. Vanuit VLD kringen liet senator Ledux, naar eigen zeggen in haren tijd ook een gewild object, horen dat één en ander naar discrimantie neigt. Senator De Becker, what's in a name, bleef verrassend genoeg amorf. Pieter De Crul was het oneens met de meerderheid.

"Niks van", volgens Hossam, "We hebben alles weloverwogen, maar na een, overigens geheime, stemming bleek een alesovertuigende meerderheid te genieten van Bieke. Met een mooie tweede plaats voor Isabelle A."

Wat is nu eigenlijk het doel dat Hossam voor ogen heeft?

Hossam in een ver verleden
Hossam tijdens een vorige activiteit

"Dat is eigenlijk eenvoudig. Veel te weinig mensen zijn content met hetgeen ze hebben. Het gras is altijd groener aan de andere kant, weet je wel. Alle vrouwen willen een Hugh Grant en alle mannen een schoon bieke. Awel. Iedereen een bieke. Wie is daar nu niet content mee?? Snapt ge het nu??!!"

Laf als we zijn om te zeggen dat alle vragen open blijven, stemmen we ons toch tevreden, want, zegt onze eindredacteur, we zijn toch weer over ons Bieke bezig geweest.(rw)