februari 09, 2006

Dorp op stelten na overlijden inwoner

"Nooit eerder meegemaakt!" verklaarde pastoor N. Stillaert uit Kerkom ontzet. Zijn beminde parochianen waren net jubelend door de dorpskom getrokken om het overlijden te vieren van Fran├žois Boels, beter bekend in het dorp als De Witte Sis.

Een dorpsgenoot is heengegaan en na de mis loopt iedereen juichend door de straten. Dit vreemde tafereel viel gisteren te bezien in Kerkom.

Waarom was iedereen dan zo blij dat De Witte Sis er niet meer was?

"Flauwe", gaf Kristel Brugghemans uitleg, "dat weet toch iedereen. De Witte Sis gaf er nooit ene, dat was algemeen bekend."


Kristel Brugghemans, delend in de algehele vreugde na het overlijden van De Witte Sis

"Ja, zelf drinken, maar nooit ene betalen, zo was em wel, de venijnigaard", voegde Karel Radeloosmaker eraan toe.


De schielijk overleden Witte Sis, volgens dorpsgenoten niet schielijk genoeg

"Het was nochtans zo ne slechte nit", lag Karolien Puttemans dwars. "Hij lachte me altijd heel vriendelijk toe. Maar de mensen konden niet verdragen dat hij altijd won bij het manillen, dat is volgens mij de echte reden dat de mensen hier nu met hun onderbroek op hunne kop rondlopen. Heel schoon vind ik dit niet."

"Nog een geluk", besloot pastoor N. Stillaert, "zijn vrouw was reeds eerder heengegaan. Gelukkig heeft ze dit niet moeten meemaken. Anders had ze ongetwijfeld heel wat pinten mogen betalen."


Foto van onze verslaggever: Pastoor N. Stillaert vond het maar niks