februari 06, 2006

De echte pros

U heeft het allicht ook al gehoord, deze uitdrukking: "Dat laten we aan de echte Pros." Maar wie is die Pros? Wij van PEG stelden de vraag.

Een man/vrouw van vlees en bloed, durfden we hopen. Maar onderzoek wees uit dat een eensgezind antwoord niet voor de hand lag.

"Ik ben al 35 jaar getrouwd met de Pros, maar of hij nen echte is... Dat weet ik nit", sprak Emerance Verkankeren uit Glabbeek.

Inderdaad, de echte Pros vinden schijnt niet evident.

Bij de KU Leuven kregen we vorser Anita Mercelis aan de lijn: "Ja, sociologisch, epidemologisch en eigenlijk ook morfologisch is het quasi inadequaat om een precieze definitie, laat staan bewoording, te verlenen aan het begrip "Pros". Is het niet Ivo?"

Pros?
Foto van onze verslaggever: Dit zou Pros kunnen zijn!

"Ja, en dan ook weer neen. Pros is gewoon de Pros.", klonk het duidelijk aan de lijn van Anita Mercelis.

Gewapend met deze onmisbare data ging PEG verder op onderzoek.

"Volgens mij is de Pros ne garagist", sprak Gerard Vandendijck, "Die mannen lossen alles op, altijd, of ja, altijd alles, haha", spuwt Gerard uit.

Is Pros fictief, of meer, een begrip dat te pas en te onpas gehanteerd wordt om een stilzwijgen te verhullen?

"Zover zou ik niet willen gaan.", stelt Omer De Breukelaere formeel, "Het is inderdaad juist dat de Pros veel ge- en misbruikt wordt. Maar hij bestaat!"


Exclusief voor PEG: Is dit em?

Verduidelijking geven scheen moeilijk, omdat, volgens Omer, iedereen een beetje Pros is. "Laat mij zo stellen: in allen een tikske Pros, en Pros is niet meer nodig", eindigde Omer geheimzinnig.

Pros
Een kandidaat: Pros, voor de vrienden, in een olijke bui.

Gewapend met deze wijsheid gingen wij van PEG ne frisse klinken, op kosten van de Pros (maar daar had achteraf de ober geen oren naar, jammer.)

Lezers die ons meer duidelijkheid kunnen geven over de Pros, dank voor de bijdrage bij deze prangende vraag. De dank is in ieder geval nu reeds onbeschrijfelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (rw)