februari 04, 2006

Mosselen goed voor verenigingsleven

Na de toe te juichen initiatieven van organisaties als Boodschap zonder Naam en vele andere, is nu ook gebleken dat onze eigen Zeeuwse Mossel meer dan het nodige doet voor het samenbrengen en samen be-leven van de mensen.

Pietro Cremoglio, zelfverklaard woordvoerder van de fietsclub "Het Grote Verzet", is in ieder geval overtuigd.

"Sinds onze club maandelijks een mosselavond organiseert, is de sfeer en de inzet in onze club nooit zo goed geweest. Vroeger gingen we enkel de zondag met de mannen fietsen, en ja, na de tocht bleven enkele, niet allen", waarschuwt Pietro ons, "nog iets drinken, maar daar bleef het bij."

Tot een van de leden, Johnny "Moustache" Weemaes op het idee kwam om eens een feestvond te organiseren, waarop ook de echtgenotes van de fietsers aanwezig zouden zijn.

"Tja, het moet nu zo’n twee jaar geleden zijn", zucht Johnny, "Dat was een eerste feest. Ah ja, mosselen natuurlijk. En succes. We hadden natuurlijk niets aan het toeval overgelaten. Met optredens van bekende zangers. Wie? Eddy uit Kluisbergen en Rudy Rendy!! Niet van de minste, ambiance gegarandeerd."

Johnny
Johnny Weemaes, geheel zichzelf tijdens de mosselavond.

Sindsdien werd dergelijk festijn meermaals herhaald, in die mate dat het thans een maandelijkse happenning is.

"En geen kat die het overdreven vindt. Nee, iedereen leeft er naar toe. Zoals ne coureur naar de Ronde leeft, leven wij naar de laatste zaterdag van de maand toe. Mosselen en nog eens mosselen", smuilt Pietro nog na.

Pietro

Pietro Cremaglio (midden) na zijn zevende portie: "Morgen gene velo"

"Nee, ik raad het aan iedere club aan. Organiseer een mosselavond. Het is goed voor de samenhang in de club. Je leert malkander beter kennen, en ook de vrouwen, haha. Of er nu zondag nog goed gefietst wordt? Tja, bwa, ja… Da’s eigenlijk van minder belang. Mosselen verdoeme! En maar bijscheppen!"

karaoke
In de laatste uurtjes durft men de karaoke wel eens bovenhalen!

Wij van PEG schuiven in ieder geval aan voor een stevige portie mosselen. Als onze fotograaf vraagt of hij een glas wijn kan krijgen, is het hek van de dam. "Wijn. Onnozel manneke. Bij mosselen drinkt ge een frissen pint. Nie meer, nie minder!"

Onze fiets staat in ieder geval gezadeld in de gang.(rw)