januari 24, 2006

Belgische sjoelbakkampioenen verkommeren op de bank

Om de paar jaren staat er een rijzende ster op in het Vlaamse sportwereldje waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. Zo was het ook met de sjoelbakkampioenen Kristoffel Peut en Marije Bastijns. Veelbelovende atleten waar we nog vele jaren deugd van zouden hebben.

Dankzij de prestaties van Peut en Bastijns werd het imago van het sjoelbakken opgekrikt van een curiositeit tot een ware cafesport. Op jeugdige leeftijd behaalden Peut en Bastijns hun eerste Belgische kampioenstitels. In plaats van tennis was sjoelbakken de droom van de Vlaamse jeugd. Maar ook de bomma's lieten zich niet kennen. Er kon geen feest van de Gepensioneerdenbond voorbij gaan of er werd gesjoelbakt."

Seniorensjoelbak

Archieffoto: Het eerste Belgische sjoelbakkampioenschap voor senioren, gewonnen door Nieke Vanschorsenere (midden)

Maar roem is van korte duur en een roemer is snel opgedronken. Zo ondervond ook Marije Bastijns. Na twee seizoenen SFC St. Amandsbergen naar de titel te hebben gesjoelbakt, verkaste ze voor een ongenoemd bedrag naar SK Osaka. Daar versleet ze echter meer broeken dan sjoelbakschijven in anderhalf seizoen bankzitten.

"Ik ging er kapot van heimwee. Ik mocht niet veel meedoen. En dan de taal. Ja, ik spreek wel drie woorden Frans, maar dat kennen ze daar niet, he."

Sjoelbak in Japan

Big in Japan: Marije Bastijns (tweede van links) in een zeldzame competitieverschijning in Osaka.

Middenweg het tweede seizoen in Osaka werd Marije met veel tromgeroffel teruggehaald door de Koninklijke SC Grimbergen. Maar ook in Grimbergen heeft Marije meestal de bank warm gehouden. "Het moet eens keren", zucht Marije. "Maar tegenwoordig met al die Ivorianen is het niet gemakkelijk om in de ploeg te geraken."

Ook Kristoffel Peut kende een blitzstart in zijn carriere. Na twee jaar schitteren bij Sjoelbak Kessel-Lo en een meer dan terechte Gouden Sjoelbak, verschoof Kristoffel naar de Italiaanse topclub Sjoelebacco Treviso. Om, net zoals Bastijns, vooral op de sjoelbank te zitten. "De moral was nochtans goed," verklaart Peut. "Ik had goeie benen, maar ja, dat helpt niet veel, he in het sjoelbakken."

Peut

Archieffoto: Peut in volle concentratie

Ook Kristoffel Peut keerde onverrichterzake naar de heimat terug. Peut houdt nu de bank warm bij SK Butsel.

"Ik vind dat ik niks te bewijzen heb", beweert de vroegere sjoelbakkenkoning. "Maar het is de trainer die beslist." (pl)

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your pintengezin.blogspot.com website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself -
http://magic-traffic-software.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://magic-traffic-software.com

Take care - your friend Jennifer

13:33  
Anonymous Anoniem said...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your pintengezin.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

20:01  

Een reactie posten

<< Home