januari 22, 2006

De mensen durven niet!

Volgens relatiepsycholoog Manu Verkerke zeggen de statistieken niet alles. "Men zegt altijd dat er meer echtscheidingen dan huwelijken zijn. Dat klopt, maar de cijfers zeggen niet alles. Er zijn eigenlijk nog veel meer mensen die willen scheiden, maar het niet doen."

Critici zeggen dat Dr. Verkerke een somber beeld ophangt van onze hedendaagse samenleving.

"Somber misschien wel", riposteert Manu, "maar je moet een kat een kat noemen. Een voldragen relatie is niet meer van deze tijd. Net zoals we zappen van zender naar zender, is de moderne mens niet langer geneigd om jaren in dezelfde sloefen rond te lopen."

We vroegen ons af of deze visie ook bij de burger hoogtij viert. We legden ons oor te luister bij enkele van onze medeburgers:

Achille De Vijvere (68): "Tja, ik ben al meer dan veertig jaar bij ons Mathilde. Klagen heb ik niet, maar in mijne goeien tijd, jaja. Zegt dat nu niet tegen ons Mathilde hé."

Achille

Archieffoto: Achille tijdens de laatste carnavalstoet.Sabrina Meesdonck (19): "Wat is een lief? Iemand die altijd zegt dat ik iets niet mag doen. Dat is toch uitdagen om het juist wel te doen. En ik doe het toch zo graag."

Sabrina

Foto van onze verslaggever: Sabrina, na de daadNa deze boude uitspraken, noteerden we nog de volgende korte maar krachtige opmerkingen:

Filip D.W. (40): "Het moet wel binnen het eigen ras blijven."

Steve S. (45): "Als het maar gratis is!"

Zoë Vanhasperen (25): "Sex, sex en nog eens sex, de mensen denken aan niets anders. Waarom zou ik anders zijn als de rest??"

Zoe

Zoe is niet anders dan de rest (eigen inzet-red.)


Gewapend met deze uitlatingen confronteerden we Dr. Verkerke met zijn standpunt.

"Aha, het bewijst mijn gelijk, dunkt me. Een mens is niet gemaakt om lange tijd in hetzelfde nest te vertoeven. Verandering van smaak doet eten."

Onze redactie, niet vies van enige uitspatting, stelde zich de vraag of het aantal echtscheidingen in de toekomst dan ook pijlsnel in de lucht zal gaan.

"Nee", waarschuwt Dr. Verkerke, "De mensen durven niet! De familie, de omgeving, Opus Dei, allen zijn ertegen, dus blijft men tegen beter weten in toch maar samen. Maar het vreemdgaan zal daarentegen wel crescendo blijven gaan."

Ondanks herhaalde telefonische oproepen bleef Opus Dei zich, naar eigen traditie, onthouden. Hun standpunt bleef dus achterwege.(rw)